Copy
.
 

Karşı Müzik'ten Üç Bölümlük 2020 Değerlendirmesi


Kıymetli karsimuzik.com takipçileri,


Aslına bakarsanız 2020, Karşı Müzik'in başından sonuna etkin olduğu yani müzik sahnemizi gözlemlediği ilk yıldı. Karşılaştığım Müzikler'in geçmişi neredeyse 2015'e kadar gitse de karsimuzik.com'un açılışı 2019'un başları, yayına başlaması ise Nisan 2019'un ikinci yarısıydı. Hal böyle olunca yani tüm bir yıla şahitlik etmişken, bir müzik bloğu olarak yılın değerlendirmesini yapmamak olmazdı. Ben de oturdum üç bölümlük kendimce dev bir çalışmaya imza attım, bugün son bölümünü de paylaştığım bu seriyle 2020 değerlendirmem de tamamlanmış oldu. Bu sebeple bu ay, ay sonu gelmeden benden fazladan bir e-posta alıyorsunuz. Bir aksilik olmazsa ay sonunda Aralık değerlendirmesini de her zamanki gibi sizlere göndermeyi planlıyorum yine. İzin verirseniz bu mektupta size biraz Karşı Müzik 2020 Değerlendirmesi'nden bahsedeyim.
 
KARŞI MÜZİK 2020 DEĞERLENDİRMESİ BÖLÜM 1: TEKLİLER

Üç bölümlük değerlendirme serisinin ilk yazısı başlığından da anlaşılacağı gibi yılın teklilerini inceliyor. Ancak özellikle yazının girişindeki açıklama kısmında her üç bölümü de kapsayan bu yıllık değerlendirmeyi yaparken nelere dikkat ettiğimi, bu listelerin ne olduğunu ve ne olmadığını net bir şekilde açıklamaya çalıştım. Yazının içinde yazıda bahsettiğim teklilerden oluşturduğum bir Spotify dinleme listesi de bulacaksınız.
 
KARŞI MÜZİK 2020 DEĞERLENDİRMESİ BÖLÜM 2: ALBÜMLER

Serinin ikinci bölümünde ise yıl boyunca karşıma çıkan kısa çalar, uzun çalar ve derleme albümlerden kulağımda en çok izi kalanları listelemeye gayret ettim. Bu korkunç yılda bile ne şanslıyız ki müzik sahnemizde birbirinden kıymetli albümler üretildi. Tıpkı ilk bölümde olduğu gibi bu yazının içinde de yazıda bahsi geçen albümleri içeren dev bir Spotify dinleme listesi bulacaksınız. Bir anda hepsini dinlemek için acele etmeyin, bu güzellikleri ağır ağır, sindire sindire dinleyin.
 
KARŞI MÜZİK 2020 DEĞERLENDİRMESİ BÖLÜM 3: KLİPLER VE PERFORMANSLAR

Serinin üçüncü ve son bölümü ise yılın etkileyici klip ve performanslarını içeriyor. Hatta bir tane de kısa film bulacaksınız bu yazıda. Aynı zamanda yazının içinde tüm bu performans ve klipleri içeren bir YouTube izleme listesi de bulacaksınız. Böylece üç bölümün toplamında Karşı Müzik'in seçkisiyle 2020'nin teklileri, albümleri, klipleri ve performansları toplanmış oluyor.

Bu listeleri hazırlamak için tüm yılın yanı sıra özellikle son bir iki haftadır çok ciddi bir emek harcadım ama açıkçası ortaya çıkan sonuçtan da kendi adıma hayli mutluyum. Umarım bu postamın ulaştığı müzikseverler olarak siz de bu içerikleri fırsat buldukça acele etmeden uzun uzun dinler, izler ve içlerinden kendi zevkinize göre olanları belirlersiniz.

Klasik ama önemli kapanış cümlemle sizlere veda ediyorum: "Bu müzikleri dinlemeniz, seveceğini düşündüğünüz kimselere önermeniz ve güzel müziklerin yayılmasına katkı sağlamanız dileklerimle..."


 
Emir Aksoy | karsimuzik.com


Not: Aşağıdaki LinkedIn logosundan fark edebileceğiniz ve ulaşabileceğiniz üzere Karşı Müzik'e bir de LinkedIn hesabı açtım, sonuçta bu büyüklükte bir yan proje bunu hak ediyordu. :) Beyaz yakalılar takibe alsın.
 
Karşılaştığım Müzikler (kısaca Karşı Müzik veya karsimuzik.com) Emir Aksoy’un 2016’dan bu yana kişisel bloğu Gözümün Seyir Defteri‘nde sürdürdüğü bir yazı dizisinin, 2019’un Mart’ından itibaren kendi başına bir müzik mecrasına dönüşmüş halidir. Genellikle ana akımın dışında kalmış güzel müziklerin izini süren bu mecra, Aksoy’un genellikle alternatif Türk müzik sahnesinde karşısına çıkan güzellikleri arşivleme ve müzikseverlerle paylaşma isteğinin ürünüdür.
Spotify
YouTube
Twitter
Instagram
Facebook
LinkedIn
karsimuzik.com
 © 2020 Karşılaştığım Müzikler, Tüm hakları saklıdır.


 gönderim tercihlerinizi düzenleyin | listeden çıkın

Email Marketing Powered by Mailchimp